luni, 3 septembrie 2007

Ciudacorozele




Via Zozo, care din dorinta de a ma desfiinta ma renaste ca figura mitica, ca animal fabulos ale carui coarne s-au transformat in trandafiri.


Nu mai este acum nici o indoiala ca Ciudacoroza este o fiinta sublima la care tridentul poseidonic primeste gratia vegetala.


Obiectivul pagan al aparatului de fotografiat este inspirat de nimbul sfintilor grigorescieni, de picturile naive ale primilor martiri, de energia trepidanta si plina de fog a proletculturii.


Ciudacoroza bate la fundul sau mitic si minotaurul si cerberul si centaurul si chiar Pegasul, aceasta marca olimpiana devenita peste secole ravnita bicicleta carpato-danubiano-pontica.


Urmatoarea inventie mitica pe care o astept este fara indoiala ciudacorozeta, un robinet confectionat dintr-un amestec de aroganta masiva si lipsa de simt a istoriei destinat reglarii fluxului de apa cu care se spala cadavrele politice.




6 comentarii:

Anonim spunea...

Astept ziua in care PSD si toti simpatizantii lui vor mirosi trandafirii de la radacina...

Anonim spunea...

Eu cred ca rafuiala dintre Victor si Zoso este falsa. Mai degraba isi fac publicitate unul altuia. Gresesc, Ciudacule?

Lictor Ciudacu spunea...

Cel mai important instrument de marketing este razboiul. Dar totusi...ce sete-l poate mana pe jurnalistul din presa scrisa sa dea iama-n spatiul virtual? Sete de pixeli, sete de link-uri, sete de click-uri nervoase? Nu-l mai satisface fosnetul foii de ziar? Fuge de capul limpede din redactie pentru o balacareala pe net? Fuge de asprimea deontologiei tudor-popesciene pentru libertatea mahalagismelor electronice?

Anonim spunea...

Ei bine, nu stiu ce sete-l poate mana pe jurnalist sa dea iama in spatiul virtual. O fi nesatisfacut...:) Mi-am adus, insa, aminte de Bacovia:

"Eu sunt un monstru pentru voi,
Urzand un dor de vremuri noi,
Si-n lumea voastra-abia incap
Dar am sa dau curand la cap."

Anonim spunea...

Ce dreptate avea Bacovia, Ciudacule, nu-i asa?! Hai, ca m-am lamurit de ce unii jurnalisti au dat iama in virtual: deoarece atunci cand nu-si etaleaza curul nevestii nesimtite in poze de parca ar fi vrut s-o vanda la turci, fura articole de la bloggeri (vezi povestea cu visurat.ro si JN) si le publica in Jurnalul National cu aceeasi nesimtire. Ce papagali plini de ifose!

Lictor Ciudacu spunea...

Furtul intelectual este o treaba cu radacini adanci in Romania. Este singurul tip de infractiune pe care politia in sinea ei nu face decat sa-l admire. Cat despre Jurnalul National ce sa spun? Redactorul sef adjunct de acolo spune totul.